bjpunt.nl

— over bedrijfsjournalistiek —

Enkele of dubbele aanhalingstekens in een infographic

Op de burelen van Maters & Hermsen hebben we regelmatig een interessante taaldiscussie. Iemand mailt een vraag en vervolgens regent het goedbedoelde reacties en meningen.

Onlangs stelde een collega de vraag over het gebruik van enkele of dubbele aanhalingsteken in online bladen.

Het is een onderwerp dat leeft, want de taalregels hierover zijn niet uniform. Kennelijk zitten mensen in ons vak nog altijd te wachten op spellingtips. Dat bleek wel uit een ander artikel dat we over spelling schreven, Ervan uitgaan of ervanuit gaan of er van uit gaan. Het is al jaren het best bekeken artikel (inmiddels 5000+ views) van BJpuntnl.

Nu ben ik fervent gebruiker van online tools om meer variëteit in mijn artikelen te creëren. Dat kan bijvoorbeeld met Canva, een tool waarmee je zelf relatief makkelijk infographics kunt maken.

Enkele of dubbele aanhalingstekens
Ik ging aan de slag en maakte binnen twee uur een infographic over enkele of dubbele aanhalingstekens. Canva heeft een aantal templates met standaardopmaak, die je makkelijk kunt aanpassen naar je eigen wensen.

Dit is het resultaat na twee uurtjes research en ontwerpen.

enkele of dubbele aanhalingstekens

Deel deze infographic op je website

Je kunt bovenstaande infographic ook voorzien van een embedcode. Lezers kunnen hiermee de infographic één op één op hun eigen website plaatsen. Siegersmedia heeft een goede Embed Code Generator.

Meer weten over het ontwerpen in Canva? Lees het artikel van Michelle over Tips Snapseed, WordPress en Canva

Reageer

Your email address will not be published.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vul je e-mail in en blijf op de hoogte.