Appcorner

Teamviewer

Door Josse Moers 3 januari 2012

0 reacties

Ideaal voor een dagje thuis werken: TeamViewer.

Je eigen computerbeeldscherm delen met collega’s? Dat kan handig zijn als je op jouw thuiswerkdag bijvoorbeeld samen met een collega de laatste proef van een blad moet bekijken.

Met elkaar meekijken kan  met Teamviewer. Je downloadt via de website (www.teamviewer.com) het programma. Op je scherm verschijnt vervolgens een code. Geef deze door aan je collega en je bent verbonden met het scherm van de ander.
Toegegeven: in het begin werkt het wat lastig. Iemand bestuurt tenslotte jouw scherm. Houd er ook rekening mee dat wanneer de internetverbinding van de andere deelnemer slecht is, de communicatie traag verloopt. Bovendien moet je bij elke meeting het programma opnieuw downloaden voor een nieuwe code. Dat is jammer en maakt het minder geschikt voor regelmatig gebruik.  Maar mocht je een keer even mee moeten kijken met een collega, dan kan dat dus wel met Teamviewer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Fotoreportage met geluid

16 december 2014

Foto’s die tot de verbeelding spreken zijn al net zo zinnenprikkelend als audio. Wat als beide eenvoudig kunnen worden gecombineerd? Een reeks foto’s met een interview of een reportage bijvoorbeeld? Luisteren terwijl je kijkt.  lees verder

Foto’s bewerken met Snapseed

11 augustus 2014

Gewoon een gezellig, zonnig kiekje uit Leiden. Met de app Snapseed kun je er met niet meer dan een duim en een wijsvinger een profi foto van maken, publicabel en al. Ook leuk voor je vakantiefoto’s. De app is te krijgen voor IOS en Android. lees verder