Appcorner

Teamviewer

Door Josse Moers 3 januari 2012

0 reacties

Ideaal voor een dagje thuis werken: TeamViewer.

Je eigen computerbeeldscherm delen met collega’s? Dat kan handig zijn als je op jouw thuiswerkdag bijvoorbeeld samen met een collega de laatste proef van een blad moet bekijken.

Met elkaar meekijken kan  met Teamviewer. Je downloadt via de website (www.teamviewer.com) het programma. Op je scherm verschijnt vervolgens een code. Geef deze door aan je collega en je bent verbonden met het scherm van de ander.
Toegegeven: in het begin werkt het wat lastig. Iemand bestuurt tenslotte jouw scherm. Houd er ook rekening mee dat wanneer de internetverbinding van de andere deelnemer slecht is, de communicatie traag verloopt. Bovendien moet je bij elke meeting het programma opnieuw downloaden voor een nieuwe code. Dat is jammer en maakt het minder geschikt voor regelmatig gebruik.  Maar mocht je een keer even mee moeten kijken met een collega, dan kan dat dus wel met Teamviewer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Digitaal schetsen met Paper

20 februari 2014

Tekenen op een tablet kan al lang. Toch schetsen veel mediamakers hun ideeën nog altijd op papier. Ik niet meer sinds ik de app Paper by Fiftythree heb ontdekt. lees verder

Filmpje maken met iMovie

8 januari 2014

Een filmpje maken met je iPhone? Het is makkelijker dan je denkt. Met iMovie maak je filmpjes én kant-en-klare trailers. lees verder